Cantatedienst zondagochtend 25 februari 10.00 uur Bach in de Amstelkerk

Op zondagochtend 25 februari is er om 10.00 een cantatedienst in de Amstelkerk in Ouderkerk a.d. Amstel.

Op deze tweede zondag van de 40-dagentijd, zondag Reminiscere (‘Gedenk uw barmhartigheid’) komt het thema, de grondtoon van de dienst, tot  klinken in muziek van onder meer R. Farrant, J.M. Haydn en J.S Bach.

De toon wordt gezet in ‘Call to remembrance’ van Richard Farrant (1530-1580), een prachtige toonzetting van psalm 25 met aan het eind een indrukwekkend puur en dankbaar ‘for thy goodness’.

Het Kyrie dat in de dienst klinkt is een compositie van Johann Michael Haydn (de broer van de beroemde Joseph) en speciaal geschreven voor de 40-dagentijd.

Van J.S. Bach horen we delen uit cantate 150 ‘Nach dir, Herr, verlanget mich’. In deze cantate nemen de violen en de fagot een belangrijke plaats in. Samen met koor en de basso continuo zorgen zij voor een prachtige uitbeelding van de tekst.

Voorganger ds. Arianne Geudeke.
M.m.v. Marijke van Kooten, Jiska ter Bals (viool),
Mieke van Loon (cello),  Maud van Daal (fagot),