Amstelkerk

SCHRIJVEN VOOR AMNESTY IN AMSTELSTROOM OP ZONDAG 27 MEI

God vraagt geen rekenschap? In psalm 10 lezen we:

“Toch ziet U de pijn en het verdriet
U merkt het op en weegt het in Uw hand.” Psalm 10:14

Er zijn weer drie brieven om te versturen naar de instanties van landen waar mensenrechten worden geschonden.
1. Aan de directeur van het detentiecentrum in Hunan Sheng in China. Wij maken ons zorgen over de slechte gezondheid van de bekende mensenrechtenadvocaat Jiang Tianyong. Hij werd in november vorig jaar veroordeeld tot twee jaar cel op grond van het bezit van geheime documenten en het samenspannen met buitenlandse organisaties. Zijn gezondheid gaat hard achteruit door de slechte omstandigheden. Wij vragen om een behandeling volgens de maatstaven van de Internationale Commissie voor de Rechten van de mens.
2. Aan de minister van binnenlandse zaken van Wit-Rusland. De Wit-Russische mensenrechtenactivist Dzmitri Paliyenka zit onterecht gevangen omdat hij geprotesteerd heeft tegen het strenge fietsbeleid in de hoofdstad Minsk. Paliyenka zit elke maand ruim een week in eenzame opsluiting en krijgt niet de juiste medische zorg. Hij kan niet vrijuit spreken met zijn advocaat en met zijn vader. Wij vragen om zijn onmiddellijke vrijlating want hij nam alleen maar deel aan een vreedzame demonstratie.
3. Aan de minister van defensie van de staat Israël, Avigdor Liberman. Wij vragen aandacht voor de Frans-Palestijnse mensenrechtenactivist Sala Hammouri die werkt voor de Palestijnse mensenrechtenorganisatie Addameer. Hij werd vorig jaar in het bezette Oost-Jeruzalem opgepakt en zit sindsdien in administratieve detentie. Wij vragen de minister te stoppen met het lastigvallen van Palestijnse verdedigers van de mensenrechten zoals de leden van Addameer en Khalida Jarrar en van andere leden van deze organisaties voor wie het verboden is buiten Israël te reizen.

Doet u weer mee aan deze schrijfactie?
Namens de werkgroep Amnesty,

Paula Pumplin, Joke Slager en Riet van der Spek