Alpha cursus

Alpha is er voor iedereen!

Dinsdagavond 16 januari 2018 start er weer een Alpha-cursus. De Alpha-cursus is er voor mensen die kennis willen maken met het christelijk geloof en voor mensen die de basiselementen uit het christelijk geloof zoals die in de protestante en katholieke traditie beleefd worden nog eens willen doornemen.

Uitspraak van Frans aan het eind van de cursus in 2015:
‘We begonnen als groep en we eindigden als kerk’.

Onderwerpen die aan bod komen

• In wie en wat geloof je?
  • Wie is Jezus?
  • Waarom is Jezus gestorven aan het kruis?
  • Hoe leidt God ons?
  • De bijbel lezen: waarom en hoe?
  • Bidden: waarom en hoe?
  • Hoe leidt God ons?
  • Wie is de Heilige Geest?
  • Wat doet de Heilige Geest?
  • Hoe maak ik het beste van mijn leven?
  • Hoe moeten we omgaan met het kwaad?
  • Hoe ontwikkel je je eigen geloofstaal?
  • Geneest God vandaag de dag nog?
  • Hoe zit het met de kerk?

In 10 dinsdagavonden diepen we deze onderwerpen uit. We beginnen om 18.30 uur met een gezamenlijke maaltijd. Daarna een inleiding en daarna een gesprek over het onderwerp. De avond is om 21.00 afgelopen. Middenin deze periode is het Alpha-weekend (vrijdagavond t/m zaterdagmiddag) waarin de Heilige Geest centraal staat.

Data 2018: 16, 23 en 30 januari, 6, 13, 20 en 27 februari, 6,13 en 20 maart
Adres: Kerkstraat 12, Ouderkerk a/d Amstel (in Amstelstroom, naast de Amstelkerk)
Aanmelden: Eugene Brussee, tel.nr: 020-4961320, E-mail: e.brussee@rkamstelland.nl
Kosten: er zijn geen kosten aan deze cursus verbonden. Wel wordt er een vrijwillige bijdrage gevraagd voor de maaltijd.
Inleiders: Eugene Brussee en Andre van der Stoel
Gespreksleiding: Bernadette Stronkhorst en Diana Berendsen