Leeskring

De Leeskring bestaat uit een aantal gemeenteleden. Zij komen 3 keer per jaar bij elkaar in de consistorie kamer van de kerk.
Er wordt dan een boek besproken dat door de groep gekozen is om te lezen.

Dat kunnen allerlei boeken zijn van reisverhaal, familieroman, fictie tot wereldliteratuur.
Het zijn inspirerende avonden van serieus tot vrolijk die uitnodigen om nog meer te lezen.

Nieuwe lezers van binnen en buiten de kerk zijn altijd welkom.

Op 28 augustus om 20.00 uur in de consistorie bespreken we het boek:
Manhattan Beach.
Geschreven door:Jennifer Egan
Uitgeverij de Arbeiderspers
ISBN 9789029514545/NUR302

Centraal in dit boek staat het leven van Anna Kerrigan aan het begin van de tweede Wereldoorlog.  Het boek speelt zich af in het New York van die dagen.
Als 11 jarige heeft Anna een goede band met haar vader-een gangsterkoerier-tot hij een paar jaar later zonder bericht achter te laten plotseling verdwijnt. Zij blijft achter met haar moeder en zwaar invalide zusje. Zo jong als ze is voelt ze zich verantwoordelijk voor het gezin en krijgt ze een baan op de marinewerf in New York waar ze later de eerste vrouwelijke duiker wordt. Ze blijft worstelen met de vraag wat er met haar vader gebeurd is. Daarom zoekt ze toenadering tot degenen met wie haar vader voor zijn verdwijning omging. Dat zal haar leven radicaal veranderen.
Mooi beschreven is haar liefde en zorg voor haar gehandicapte zusje evenals de verhoudingen tussen de werkers op de werf en hoe zij daar als vrouw haar plek heeft moeten veroveren.
En de verdwijning van haar vader? Lees het boek en kom er achter.

Joke stam
j.stam9@upcmail.nl