Leeskring

De Leeskring bestaat uit een aantal gemeenteleden. Zij komen 3 keer per jaar bij elkaar in de consistorie kamer van de kerk.
Er wordt dan een boek besproken dat door de groep gekozen is om te lezen.

Dat kunnen allerlei boeken zijn van reisverhaal, familieroman, fictie tot wereldliteratuur.
Het zijn inspirerende avonden van serieus tot vrolijk die uitnodigen om nog meer te lezen.

Nieuwe lezers van binnen en buiten de kerk zijn altijd welkom.

De acht bergen
Paolo’s Cognetti
Uiig.De bezige bij

Een boek over vriendschap en de relatie tussen mens en natuur.
Een boek over de moeizame relatie tussen een vader en zijn zoon waarbij hun beider liefde voor de bergen een cruciale rol speelt.
Een boek over de vriendschap tussen twee vrienden. Een vriendschap met UPS en downs tot het bittere eind. Ook hier is de liefde voor de bergen de band die hen bindt.
De een is als laatste bergbewoner blijven wonen op het kleine stukje land van zijn familie. De ander heeft overal ter wereld bergen gezocht en zag daar de bergcultuur die in zijn eigen land verdwenen is. Tenslotte vinden ze elkaar weer op de plek van hun jeugd.
Het slot van het boek spoelt letterlijk als een lawine over je heen. Prachtig. Een boek voor het wensenlijstje van december.

We gaan dit boek in de leeskring bespreken op dinsdag 16 januari 2018 om 20:00 uur in de consistorie.
Iedere lezer is van harte welkom. Ieder die mee wil praten is van harte welkom.
Corrie de Nooij en Joke Stam.

Joke stam
j.stam9@upcmail.nl