Leeskring

De Leeskring bestaat uit een aantal gemeenteleden. Zij komen 3 keer per jaar bij elkaar in de consistorie kamer van de kerk.
Er wordt dan een boek besproken dat door de groep gekozen is om te lezen.

Dat kunnen allerlei boeken zijn van reisverhaal, familieroman, fictie tot wereldliteratuur.
Het zijn inspirerende avonden van serieus tot vrolijk die uitnodigen om nog meer te lezen.

Nieuwe lezers van binnen en buiten de kerk zijn altijd welkom.

Op 12 februari 2019 bespreken we om 20.00 uur in de consistorie het boek:
De Hemel verslinden.
Geschreven door :Paolo Giordano
Uitgeverij De Bezige Bij
ISBN9789403132000 NUR 302

In een interview naar aanleiding van zijn boeken heeft de schrijver gezegd :”Voor mij zijn romans verhalen over mensen niet over onderwerpen. Voor mij gaat het erom hoe je als mens reageert op gebeurtenissen,het leven,de wereld.”
Dit is ook de basis van dit boek: Een verhaal over mensen.
Het meisje Teresa is de verteller. Zij brengt met haar vader de zomervakanties door bij haar oma in Zuid Italië. Daar maakt zij kennis met 3 jongens, halfbroers die door religieuze ouders opgevoed worden. Naarmate ze ouder worden zoeken ze samen naar de zin van het leven. Zij proberen daarop een antwoord te vinden door het stichten van een alternatieve samenleving waarin aandacht voor het milieu centraal staat. Dit gaat gepaard met veel onbegrip van de buitenwacht en vraagt om solidariteit en doorzettingsvermogen van de jonge mensen.
Teresa krijgt een relatie met 1 van de broers met wie ze uiteindelijk ook trouwt. Hun liefde krijgt heel wat te verduren maar is uiteindelijk toch de basis voor een hoopvolle toekomst.
De roman omspant 20 jaar en 4 levens. Het is een roman over verbondenheid, liefde, familie en zoektocht naar zingeving.
Alweer een roman van een Italiaanse schrijver die vragen oproept en uitnodigt om met elkaar in gesprek te gaan.

Corrie de Nooy en Joke Stam.

Joke stam
j.stam9@upcmail.nl