Leeskring

De Leeskring bestaat uit een aantal gemeenteleden. Zij komen 3 keer per jaar bij elkaar in de consistorie kamer van de kerk.
Er wordt dan een boek besproken dat door de groep gekozen is om te lezen.

Dat kunnen allerlei boeken zijn van reisverhaal, familieroman, fictie tot wereldliteratuur.
Het zijn inspirerende avonden van serieus tot vrolijk die uitnodigen om nog meer te lezen.

Nieuwe lezers van binnen en buiten de kerk zijn altijd welkom.

We komen weer bij elkaar op dinsdag 10 oktober om 20.00 uur in de consistorie.
We gaan bespreken het boek:
De Katalinstraat
Geschreven door Magda Szabó

Het boek is niet in de boekhandel verkrijgbaar, wel via Bol.Com

In het boek wordt het verhaal verteld van 3 nauw met elkaar verbonden gezinnen die tot de 2e wereldoorlog naast elkaar in dezelfde straat ,de Katalinstraat, in een Hongaarse stad woonden.

Centraal staan de onderlinge relaties en de drama’s  die zich in hun levens voordeden.
Het boek geldt als een symbool voor het verleden dat nooit meer terugkomt maar dat iedereen wel de rest van zijn/haar leven met zich meedraagt.
Het is een fascinerend boek over  een verloren jeugd waarin op indrukwekkende manier de  onmogelijkheid om de tijd vast te houden beschreven wordt. Kortom een boek om te lezen en met elkaar te bespreken.

Ieder die mee wil praten is van harte welkom.
Corrie de Nooij en Joke Stam.

Joke stam
j.stam9@upcmail.nl