Leeskring

De Leeskring bestaat uit een aantal gemeenteleden. Zij komen 3 keer per jaar bij elkaar in de consistorie kamer van de kerk.
Er wordt dan een boek besproken dat door de groep gekozen is om te lezen.

Dat kunnen allerlei boeken zijn van reisverhaal, familieroman, fictie tot wereldliteratuur.
Het zijn inspirerende avonden van serieus tot vrolijk die uitnodigen om nog meer te lezen.

Nieuwe lezers van binnen en buiten de kerk zijn altijd welkom.

We komen weer bij elkaar op dinsdag 21 mei om 20.00 in de consistorie. We bespreken het boek:
Grand-Hotel Europa.
Geschreven door Ilja Leonard Pfeijffer.
Uitgeverij De Arbeiderspers
ISBN978 90 295 2622 7 /NUR 301

In Grand Hotel Europa gaat het over veel zaken die bepalend zijn voor de wereld waarin wij nu leven.Die wereld komt samen in het leven en de afkomst van de mensen die in het hotel wonen en werken.
De schrijver-de Ik persoon-heeft zijn intrek in het hotel genomen om te overdenken waar het is misgegaan tussen hem en zijn grote liefde .Hij hoopt ook zijn roman over de invloed van het massatoerisme op het Europa van vandaag (een idee van zijn exgeliefde) daar te kunnen schrijven.
We lezen hoe en waar Europa naar zijn mening aan zijn rijke verleden dreigt ten onder te gaan. Een citaat:”Europa verdrinkt in zijn historie,er is zoveel verleden dat er geen plek meer is voor de toekomst.”
Een indrukwekkend levensverhaal van een jonge migrant heeft een plek in het boek.
De zoektocht naar een verloren gegaan paneel van een drieluik van Caravaggio voegt een thriller-achtig accent toe aan het boek.
Als een rode draad loopt de liefdes geschiedenis van de Ik persoon en zijn grote liefde door het boek.
Er staat in een prachtige stijl teveel in dit boek beschreven voor een kort stukje.
Daarom is het het beste het boek zelf te lezen.
En er over meepraten op 21 mei is vast de moeite waard.

Corrie de Nooy en Joke Stam.
Joke stam
j.stam9@upcmail.nl