Bijbelwerkplaats dinsdag 13 november

In oktober ging de Bijbelwerkplaats weer van start. De volgende bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 13 november. Als u nog mee wilt doen, bent u van harte welkom.

Dit seizoen bespreken we bepaalde hoofdstukken uit het evangelie van Johannes, met name de hoofdstukken 5 en 7-11. In deze hoofdstukken staat de zelfopenbaring van Jezus als Gods zoon centraal, maar ook de felle weerstand die deze zelfopenbaring oproept: Hij is maar een mens, die zichzelf ten onrechte aan God gelijkstelt. Het evangelie worstelt met de vraag:

Op grond waarvan zou iemand (moeten) geloven dat Jezus niet alleen de Messias is, maar ook de enige Zoon van God? En hoe kunnen de bezwaren van de mensen die Jezus en de zijnen afwijzen, weerlegd worden? Belangrijke vragen, toen maar ook nu.

Plaats: ‘Amstelstroom’, Kerkstraat 12, Ouderkerk aan de Amstel
Data dit najaar: dinsdag 13 november en dinsdag 11 december
Tijd: 20:00 – 21:30

Gespreksleider: Martin de Boer van de Amstelkerkgemeente.
Martin de Boer