Cantatedienst ‘Rejoice in the Lord’, zondag 7 oktober 10.00 uur

Op zondagochtend 7 oktober is er in de Amstelkerk weer een dienst waar (veel) muziek in zit.

In deze cantatedienst zetten het koor Chorus ad Hoc en een instrumentaal ensemble van strijkers en orgel psalm 8 muzikaal gezien in het zonnetje. We horen de psalm in twee mooie toonzettingen: ‘O God our Lord, how wonderful’ van Thomas Clark en ‘O Lord our Governor’ van Capel Bond.

Naast deze psalm klinkt ook de feestelijke anthem ‘Rejoice in the Lord alway’ van Henry Purcell. In het begin van dit stuk horen we in de violen een imitatie van het gebeier van klokken alsof we voor een Engelse klokkentoren staan, vandaar de bijnaam van dit stuk ‘the bell-anthem’.

De nieuwe voorganger van de Amstelkerk ds. Benedikte Bos, zorgt ervoor dat we niet alleen de klokken horen luiden, maar dat we ook weten waar de klepel hangt.

Van harte welkom!
Voorganger: ds. Benedikte Bos.

m.m.v. Chorus ad Hoc en een instrumentaal ensemble o.l.v. Eric Jan Joosse, meer info op: www.ericjanjoosse.nl