Carel ter Linden in de Amstelkerk, een literair concert

Bij alle nieuwe initiatieven voegen we ook deze nog toe. Als onderdeel van het ‘winterwerk’ gaan we per seizoen een aantal lezingen organiseren. Interessante sprekers of musici die een inspirerende avond of middag gaan verzorgen voor belangstellenden uit de Amstelkerk, bewoners uit Ouderkerk of van daarbuiten.

Op 17 maart wordt een eerste middag verzorgd door ds. Carel ter Linden en pianiste Miriam Karres.

Bij het grote publiek is ds. Carel ter Linden vooral bekend als (informeel) hofpredikant van de koninklijke familie.

In 2008 verscheen bij de Arbeiderspers zijn gedichtenbundel “Om een zin”. Gedichten, ontstaan vanuit belevenissen uit het dagelijks leven, sprekend van de verwondering en de geheimen van dit bestaan.

Zo boeit de nachttrein hem omdat de reiziger het duister in gaat en zich volkomen overgeeft aan een geheimzinnige bestuurder die hij totaal niet kent. Een mol – dat ondergrondse dier dat nooit het daglicht ziet – roept bij hem de vraag op of de mens misschien even blind is voor het hogere dat hém omgeeft. Er zijn gedichten over kinderen en over de geliefde, over leven en dood.

Zinnen, woorden en beelden resoneren na in de muziek, die Miriam Karres, pianiste, daarbij koos. Composities van Bach, Scarlatti, Schumann, Chopin, Liszt, en Debussy wisselen de voorgedragen gedichten af.

Iedereen is welkom bij dit literair concert op 17 maart, aanvang 15.00 uur in de Amstelkerk. Er is een pauze met koffie/thee en na afloop gelegenheid om na te praten onder het genot van een hapje en drankje. Toegang vrij.

Meer informatie bij Wim Ovaa en ds. Benedikte L. Bos

affiche