Collectedoel

Vanaf 2014 hebben we een nieuw giftenbeleid bij de diaconie. Van te voren wordt vastgesteld waar de diaconiecollecte voor bestemd is. Er blijven ook nog een aantal ‘onbestemde’ collectes, zodat de diaconie allerlei taken kan bekostigen, zoals de bloemen in de kerk en de jaarlijkse afdracht naar Kerk in Actie. Dat zullen met name de collectes in de zomermaanden zijn. Verder kiezen we voor vier soorten doelen over het jaar: kansarmen in Nederland, medisch werk, kinderen, en armoedebestrijding werelddwijd. Daarbinnen kiezen we dan steeds een doel.

Als u om een of andere reden geen gelegenheid hebt om uw bijdrage in de collectezak te doen, kunt u een bedrag overmaken op rekening: NL12RABO0351803998 t.n.v. Diaconie Amstelkerk. Overweegt u aan het eind van het jaar s.v.p. ook eens een grotere gift. Door uw giften kan de diaconie veel goeds doen. Indien gewenst kunt u een speciale bestemming vermelden. Als u het opgeeft aan de belasting, betaalt die een flink percentage mee!

Zomer collecten Diaconie

De Diaconale collecten op, 2, 23 en 30 juli zijn voor het Wereldhuis. Het Wereldhuis is onderdeel van de Diaconie Amsterdam en is een centrum voor informatie en advies, scholing en cultuur voor mensen zonder verblijfsvergunning. Het Wereldhuis is de plek om even niet afhankelijk van anderen te zijn.

Het collectedoel op 16 juli, tijdens het afscheid van Jos de Heer, zal op deze dienst bekend gemaakt worden. De Diaconie heeft Jos aangeboden zelf een doel te mogen aanwijzen op zijn afscheid.

In de maand augustus ( 6 t/m 27 ) zijn de collecten voor de Diaconie om het werk binnen onze eigen gemeente te kunnen doen.