Dankdag voor gewas en arbeid, oogstdienst zondag 3 november

Dankbaar voor alles wat we hebben!

Net als andere jaren vieren we deze eerste zondag in november weer de oogstdienst.

Ook dit jaar willen we weer dankbaar delen met medemensen die minder hebben. We willen weer naar MAKOM om bijvoorbeeld fruit en andere gaven [zoals warm ondergoed /handschoenen/sjaals/sokken] te brengen.

MAKOM is een huis voor dak-en thuislozen. In augustus kwam er in het nieuws dat het aantal daklozen in onze grote steden in Nederland sterk is gegroeid. Er is dagelijks veel vraag naar opvang, maaltijden, een douche en kleding in de opvanghuizen.

Naast onze gaven zal ook de collecteopbrengst deze zondag naar Makom gaan, deze zal worden gebruikt voor onder andere cadeautjes voor de mensen met Kerst. Dit zijn ‘nuttige’ cadeautjes voor de koude (natte) winter; ondergoed, sokken, handschoenen, sjaals en dergelijke.

Op zaterdag 2 november tussen 10:00 – 12:00 uur bent u in de gelegenheid om uw gaven (fruit, koek, chocolade etc) naar de consistorie van de Amstelkerk te brengen. Hier zullen de diakenen het in ontvangst nemen en zorgen dat het in dozen gedaan wordt om het op zondag na de dienst weg te brengen.
En natuurlijk maken we van een deel van uw goede gaven weer een mooie oogsttafel die we zondag 3 november met elkaar kunnen bewonderen.

We hopen weer op een fantastische opbrengst waarmee we onze medemens een beetje vreugde en medeleven kunnen geven!

De diaconie