De geschiedenis van de Amstelkerk en de kerkheuvel

Wist u dat er op de plaats van de huidige Amstelkerk diverse eerdere kerken hebben gestaan? En dat daarvan nog resten aanwezig zijn onder de grond, in de kerkheuvel?

Heeft u wel eens gehoord over onderaardse gangen en waar gaan die dan heen?

En hoe zit het met grafkelders in onze kerk?

Over al die dingen en nog veel meer van de afgelopen 1000 jaar geschiedenis van onze kerkterp komen Paul Hiel en Mars Out van de (Ouderkerkse) historische vereniging Wolfgerus van Aemstel ons vertellen op zondagmiddag 23 februari.

Paul Hiel en Mars Out zijn lid van de werkgroep Archeologie en zij kunnen zeer boeiend vertellen over de vorige kerken, hoe ze er uit zagen, waar ze hebben gestaan, en wat er allemaal nog meer onder de grond is aangetroffen uit vroegere periodes.

De sprekers hebben veel beeldmateriaal, en we gaan natuurlijk ook in en om de kerk kijken naar de sporen en getuigenissen van vroeger.

De lezing is zeer interessant voor ons als Amstelkerkgemeente, maar ook andere dorpsgenoten en belangstellenden zijn van harte welkom, dus neem uw buren, vrienden en kennissen mee!

Wanneer: Zondagmiddag 23 februari
Tijd:  15 u tot ongeveer 17 u, inclusief pauze en een drankje na afloop