Festival of Lessons and Carols aan de Amstel….

Een Advents-Vesper volgens de Engelse traditie!

Op de 2e Adventszondag, 10 december, is er een bijzondere Vesperdienst in de Amstelkerk: een viering volgens de Engelse traditie van de Choral Evensong (=Vesper). In deze avonddienst worden afwisselend lezingen (‘lessons’) en liederen (carols’) gebracht, natuurlijk rond het thema van Advent en Kerst. Deze Vesperdienst heeft een feestelijk karakter, vandaar de titel ‘Festival of Lessons and carols’, en is in Engeland zeer geliefd.

Naast prachtige oude en nieuwe koormuziek van o.a. Sweelinck, Pretorius en Tavener (het beroemde en wondermooie ‘The Lamb’) worden ook traditionele Engelse kerstliederen gezongen, waarbij u als gemeente natuurlijk mee kunt zingen.

Komt allen en laat u verrassen door dit prachtige, sfeervolle samenspel van lezingen en muziek!

Zondag 10 december 19.30 u, Amstelkerk (er is geen inzingen zoals anders)

Voorganger: ds Dick Kuiper
Koor: Sonnenberg Ensemble olv Caroline Sonnenberg