I Opener zondag 14 januari

In elke I-Opener staat dit kerkelijk jaar een geloofsheld(in) centraal. Na Nehemia en David (én Jonathan) bezinnen we ons nu op wat Rachab ons te zeggen heeft. Het thema van deze dienst is: Vertrouwen.

Rachab zette een kleine stap in groot vertrouwen. Daarmee liet zij zien dat zij geloofde in en vertrouwde op de God van het volk Israël. De spionnen die er door Jozua op uit gestuurd waren, moesten haar ook vertrouwen. En zij hen: dat ze zouden doen wat ze beloofden, namelijk haar huis en daarmee haar en haar familie sparen als ze Jericho zouden veroveren. Door die kleine actie, het over de muur hangen van een rood koord, vertrouwde ze haar toekomst toe aan (de God van) Israël.
Ze had wel een goede reden om dat te doen: ze kende de verhalen over de grote daden die deze God had gedaan.
Door die ene geloofsdaad krijgt zij ook het vertrouwen en wordt ze een belangrijke speler in het voortbestaan van het volk Israël.

De voorganger in deze dienst is ds. André van der Stoel.

De dienst begint om 10.00 uur, koffie na afloop en er is kinderopvang.
Fijn als u/jij er ook bij bent en neem vooral iemand mee!

De volgende I-Opener is op 11 maart 2018. Dan laten we ons inspireren door geloofsheld Petrus.

Namens de werkgroep,
Jeannette Vader