Mediatieve dauwtrapwandeling

Oorspronkelijk ging dauwtrappen gepaard met zingen en dansen. Pas later werd het de gewoonte om het als een plechtige ontmoeting met de natuur te zien en daarbij vooral te zwijgen. De werkgroep Vacare te Ouderkerk wil hier op voortborduren door een meditatieve dauwtrap wandeling te organiseren. Op hemelvaartsdag, donderdag 25 mei, starten we om 7:00 uur vanaf de Amstelkerk, Kerkstraat 11 te Ouderkerk, voor een wandeling van circa 1 uur à 5 kwartier in de Ronde Hoep polder.

Dauwtrappen is tegenwoordig nog in verschillende varianten bekend, maar slechts weinigen lopen nog met blote voeten door het gras. Afgelopen jaar hebben enkele dappere deelnemers dit aangedurfd. Wie zijn der dit jaar zo moedig of nemen revanche ?

Deelname is gratis, aanmelden niet nodig. Na afloop is er koffie en thee in Amstelstroom en daarna de mogelijkheid de vroege ochtenddienst bij te wonen in de Amstelkerk.

Informatie bij Paul Kösters, 06 30390676