Amstelkerk

Nagekomen bericht: Het 40 dagen project van de ZWO en BASIC

Door een vervelend misverstand is een belangrijk en aan datum gebonden artikel niet opgenomen in nieuwStroom van maart 2019.

Daarom publiceren wij dit stuk op deze speciale manier. Als u het met interesse leest, bent u weer helemaal op de hoogte.

Beste Mensen,
Het 40 dagen project van de ZWO en BASIC is dit jaar t.b.v. JET (Jesus Education Trust), een onderdeel van Kindia (Kind in India). Wellicht weet u nog dat zo’n 10 jaar geleden koeien voor hen gekocht zijn. Hierbij een stukje over het JET project: De overheid stimuleert dat gehandicapte kinderen integreren in de samenleving en onderwijs volgen in klassen met valide kinderen.
Stichting Kindia en het project JET staan helemaal achter deze doelstelling. Op JET wonen circa 20 gehandicapte kinderen samen met 10 valide kinderen en ze krijgen samen les.

Veel scholen in de buurt van JET hebben niet aan alle strenge eisen van de overheid kunnen voldoen. JET heeft een andere school, die noodgedwongen moest sluiten, omdat die niet aan de strenge overheidseisen kon voldoen, overgenomen. Zo is voorkomen dat circa 270 kinderen thuis kwamen te zitten, omdat het normale schoolgeld te duur is voor deze families. Deze kinderen komen nu overdag naar JET om onderwijs (1e t/m 10e klas) te krijgen. Uit de schoolbijdragen van deze kinderen worden de leraren betaald.

Onze 30 JET-kinderen zitten bij deze kinderen in de klas en draaien mee in het reguliere onderwijs. Het onderwijssysteem is de laatste jaren verbeterd, er wordt meer projectmatig gewerkt en de schoolboeken zijn veel ‘speelser’ dan jaren geleden. Dat betekent dat voor onze JET- kinderen hogere  kosten worden gemaakt. Deze kosten, € 10.- per kind, zijn voor bv. een schooltas, uniform, materialen voor de projecten die ze moeten maken (papier, karton, stiften, lijm, schaar, etc.).

Wij willen zoveel mogelijk kinderen naar schoolt laten gaan. De Diaconale collectes in de 40 dagen tijd (10 maart-Palmpasen,14 maart) zijn bestemd voor JET. Op 10 maart laten we u tijdens de dienst vast enkele foto’s zien. Op 17 maart komt  Annemiek van de Broek van Kindia ons na de dienst wat vertellen en laten zien over het project. Zaterdag 23 maart hebben we weer het fantastisch georganiseerde diner van Basic, waarbij we dit jaar oudhollandse spelletjes spelen, waarmee u prijzen kunt winnen. U kunt zich daarvoor nu al opgeven bij Jeanette Vader, Jeannettevader@hotmail.com.

In deze periode worden ook tulpen en zelfgemaakte geluks engeltjes verkocht, waarvan de opbrengst  voor het JET- project is. Denkt u nu alvast wie u allemaal geluk wil wensen met zo’n mooi engeltje.  Wij vragen iedereen iets lekkers te maken, of te bakken, om als prijs te kunnen gebruiken. Ook een cadeautje is natuurlijk van harte welkom.

Laten we met zijn allen er weer een enorm succes van maken!

Namens de ZWO en Basic
Raymond v.d.  Roest