Op Adem Komen home page

Zangmeditaties in de St. Urbanuskerk

We zijn blij dat we u weer een drietal zangmeditaties kunnen aanbieden vanuit de meditatiegroep Vacare. We hebben gekozen voor deze vorm van meditatie omdat hier in de afgelopen jaren steeds veel belangstelling voor is geweest.

De zangmeditatie wordt geleid door Susanne Brussee – van de Vosse en begeleid op de vleugel door Vincent Dorenbos. We beginnen met een paar korte lichaamsoefeningen en wat eenvoudige inzingoefeningen. Daarna worden vier Taizéliederen gezongen, in een sfeer van gebed en in een samenspel van zang en muziek. Er wordt een korte tekst gelezen.

Taizéliederen zijn korte, eenvoudige en meditatieve liederen die steeds herhaald worden, zodat de tekst van het lied langzaam kan afdalen van ons hoofd naar ons hart. In ons dagelijkse drukke bestaan kost het vaak enige tijd voordat we de rust en stilte terugvinden en weer bij onszelf komen. Deze zangmeditatie en de Taizéliederen helpen ons daarbij. U bent van harte welkom om de kracht te ervaren van het samen zingen! (Ook als u geen goede zanger(es) bent).

De data zijn: 23 september, 28 oktober en 25 november
Tijd: 20.00 uur tot 20.45 (binnenkomst vanaf 19.45)
Locatie: St. Urbanuskerk Ouderkerk (Achterdijk 1)

I.v.m. Covid-19: Het zingen met een kleine groep is veilig omdat we in de Urbanuskerk genoeg ruimte hebben en met de benodigde afstand zingen.

We vragen u wel bij binnenkomst uw naam te noteren.