Amstelkerk

SCHRIJFACTIE VOOR AMNESTY IN AMSTELSTROOM OP ZONDAG 17 MAART NA DE DIENST

“Wij moeten de stem zijn van degenen die geen stem hebben” Moeder Theresa.

Er zijn drie brieven om te ondertekenen:
1. Aan minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken. Toffiq al-Bihani uit Jemen zit al 16 jaar vast zonder  aanklacht. Hij moet onmiddellijk worden vrijgelaten, omdat er geen bewijs is dat hij terreurdaden heeft gepleegd. Wij vragen aan minister Blok of al-Bihani in Nederland kan worden opgenomen om hier een nieuw leven te beginnen.

2. Aan de Indiase autoriteiten. Het betreft de zaak van journalist Kishorehandra Wangkhem. Hij werd twee keer gearresteerd vanwege Facebook-berichten, waarin hij kritiek uitte op de regering. Hoewel hij beide keren op borgtocht vrijkwam, pakten de autoriteiten hem toch weer op.

3. De Chinese autoriteiten pakten de prominente activist en advocaat Gao Zhisheng in augustus 2017 op. Waar en waarom hij wordt vastgehouden is nog altijd niet bekend. Waarschijnlijk werd hij opgepakt vanwege een interview dat hij gaf, waarin hij kritiek uitte op de communistische partij en op president Xi Jingping. Zhisheng werkte als advocaat aan zaken van Falun Gong beoefenaars. Ook verdedigde hij mensen die ter dood waren veroordeeld. Hij werd eerder onder huisarrest geplaatst en vastgezet in geheime detentiecentra. Hier werd hij gemarteld. Wij vragen de autoriteiten om zijn onmiddellijke vrijlating. Schrijft u weer mee?

Namens de Werkgroep Amnesty,
Paula Pumplin, Joke Slager en Riet van der Spek