Amstelkerk

SCHRIJVEN VOOR AMNESTY IN AMSTELSTROOM OP ZONDAG 10 SEPTEMBER NA DE DIENST

Dit is een oproep tot actie. Wij zijn niet machteloos. Wij kunnen onrecht aankaarten door naar de verantwoordelijken te schrijven. Onlangs zongen wij in de dienst lied 995:1 dat eindigt met:

 “wees met uw kinderen in nood en stil, God die rechtvaardig zijt,  de honger naar gerechtigheid.”

Er zijn weer drie brieven om te ondertekenen en verzendklaar te maken:
1. Naar de Minister van Veiligheid in China. De Chinese mensenrechtenadvocaat Jiang Tianyong is aangeklaagd  wegens ondermijning van de staat. Hij kán een levenslange gevangenisstraf krijgen. Hij heeft geen toegang tot een advocaat.

2. Naar de Eerste Minister van de Indiase republiek Tamil Nadu. In mei 2017 werden vier activisten opgepakt. Zij wilden een vreedzame herdenking organiseren voor de slachtoffers van het gewelddadige conflict in Sri Lanka. Volgens de politie wilden ze een demonstratie organiseren waarvoor ze geen toestemming hadden. De mannen worden al een jaar vastgehouden zonder aanklacht of proces.

3. Naar de minister van Vreemdelingenzaken in Iran. De Iraanse mensenrechtenverdediger Mohammed Malahi (84) mag zijn kinderen in Canada en Nederland niet bezoeken. Hij zou dat graag doen voordat hij te ziek is om te reizen. Hij kreeg in 2011 een reisverbod opgelegd omdat hij een brief schreef naar de VN-rapporteur over de mensenrechtensituatie in Iran. Malaki werd in 1981 !  gearresteerd en zat 5 jaar gevangen omdat hij als decaan kritiek uitte op de islamisering van en de staatscontrole op de universiteiten in Iran.

Doet u mee?

Namens de Werkgroep Amnesty
Paula Pumplin, Joke Slager en Riet van der Spek