SCHRIJVEN VOOR AMNESTY IN AMSTELSTROOM OP ZONDAG 18 MAART NA DE DIENST

Rechtvaardigheid is zijn bestel. Zachtmoedigheid zijn metgezel (…)
Door Hem geschiedt Gods raad. Zijn heerschappij bestaat. Lied 435,2  uit Liedboek van de kerken.

Weer worden wij in de gelegenheid gesteld op te komen voor het recht van mensen die zelf geen stem hebben. Er zijn weer drie brieven:

1. Aan de autoriteiten van de Indiase deelstaat Odisha.  Judishtira Jene en Babula Samal werden opgepakt omdat zij een demonstratie organiseerden tegen de komst van een staalfabriek in hun land. Nu worden ze beschuldigd van onrust stoken en moord. Ze kunnen levenslang krijgen.We vragen om hun onmiddellijke vrijlating.
  2. Aan de aanklager van justitie in Lagos Nigeria de heer Adenije Kazeem. Het betreft de zaak van Raymond Gold- lid van de Irede-gemeenschap, die naast een olieraffinaderij woont.. Hij had gevraagd om een  onderzoek naar de invloed op het milieu van de activiteiten van het olie- en gasbedrijf en de negatieve gevolgen ervan. Nu lopen er twee rechtszaken tegen hem. Hij kan drie  jaar cel krijgen. We vragen de autoriteiten de aan klachten tegen hem te laten vallen.
  3. Aan de openbaar aanklager Nestor  Humberto Martinez Neira in Colombia over de zaak van Bernardo Cuero. Hij ontving meerdere doodsbedreigingen omdat hij opkwam voor de rechten van Afro-Colombianen en is uiteindelijk vermoord op 7 juni 2017. Wij vragen om een grondig en onpartijdig onderzoek naar de verantwoordelijken  voor deze moord. Ook vragen we de rechters en de familie inzage te geven in de onderzoeksrapporten.

Doet u weer mee aan deze schrijfactie?

Namens de werkgroep Amnesty,
Paula Pumplin, Joke Slager en Riet van der Spek