Edukans

ACTIE SCHOENMAATJES

De actie Schoenmaatjes 2018 van Edukans gaat weer van start!

Evenals 3 jaar geleden doet de Amstelkerk weer mee en we hopen ook dit keer weer een mooi resultaat te kunnen overhandigen

Wat houdt de actie in?

Om naar school te kunnen gaan hebben de kinderen in de aandachtsgebieden onderstaande basisbenodigdheden nodig.
Deze basisbenodigdheden komen in een schoenendoos, die leuk wordt versierd, met inpakpapier, stof of stickers.
Het is altijd even puzzelen, maar ook leuk om zoveel mogelijk geschikte artikelen in één schoenendoos te krijgen.

De ‘aftrap’ voor het inleveren van de dozen zal gedaan worden door de kinderen van Ouderkerk in de Oogstdienst van 4 november. We hopen dan de schoenendozen te kunnen opstapelen naast de (gebruikelijke) inzameling voor Makom.

In de zondagen daarna kunnen de schoenendozen verder ingeleverd worden. Dit kan tot en met zondag 2 december.

Om de schoenendozen te versieren willen we zaterdag 3 november een ‘knutselmiddag’  organiseren voor jong en oud. Mededelingen hierover komen later via aankondigingen en nieuwsbrieven.

We hopen dat u weer met ons meedoet.

Inlichtingen diaconie Amstelkerk, bij Marga Ottenbros, telefoon 06-23167493 (na 16.00 uur) en Friederike Bakker (jeugdouderling).

Om de schoenendoos op reis te laten gaan heeft u een streepjescode nodig.

Op het deelnameformulier , dat tijdens de actieperiode in de kerk en Amstelstroom ligt, zit een etiket met de leeftijd en geslacht van het kind waarvoor u de keuze maakt en wat op de doos wordt geplakt.

Als u het niet belangrijk vindt om te weten welk kind uw doos ontvangt, kan de doos zonder registratie ingeleverd worden.

We zullen ook nu weer zorgen voor de dozen (ipv schoenendozen).
De formulieren en de dozen hopen we in oktober in de kerk uit te kunnen delen!

De schoenendozen gaan op een verre reis. Voor het transport wordt een vrijwillige bijdrage van 6 euro per schoenendoos gevraagd door Edukans. Mochten er gemeenteleden zijn die een financiële bijdrage voor het vervoer van de schoenendozen willen leveren dan is dat ook een mogelijkheid door geld over te maken op de rekening van de diaconie van de Amstelkerk: NL12RABO 0351803998 tnv diaconie Amstelkerk ovv Edukans.

De diaconie zorgt voor het transport naar de centrale verzamelplaats.

Op www.edukans.nl kunt u alles vinden met betrekking tot de organisatie en de landen waar de dozen naar toe gaan.

Vooral hartverwarmend en leuk zijn de filmpjes van het in ontvangst nemen van de dozen door de kinderen.

Helpt u mee? Laten we samen de schouders zetten onder deze prachtige actie!