Leeskring

De Leeskring bestaat uit een aantal gemeenteleden. Zij komen 3 keer per jaar bij elkaar.
Er wordt dan een boek besproken dat door de groep gekozen is om te lezen.
Dat kunnen allerlei boeken zijn van reisverhaal, familieroman, fictie tot wereldliteratuur.
Het zijn inspirerende avonden van serieus tot vrolijk die uitnodigen om nog meer te lezen.
Nieuwe lezers van binnen en buiten de kerk zijn altijd welkom. (aanmelden door een mailtje naar: leeskring@amstelkerk.net).

Op 4 april om 14.30 uur komen wij bij Adri Wieland bij elkaar en bespreken dan ‘Lichter dan ik’ van Dido Michielsen. Winnaar boekhandelprijs 2020.

Het aangrijpende levensverhaal van een Javaanse vrouw die haar leven vorm probeert te geven in de snel veranderende kolonie Nederlands-Indië. Java, 1850. Isah groeit op in de kraton, het vorstenverblijf in Djokja. Haar levensloop lijkt daarmee vast te staan. Maar de eigenzinnige, jonge vrouw weet te ontsnappen aan de traditionele standenmaatschappij. Ze wordt huishoudster én minnares van een Hollandse officier en schenkt hem twee dochters. Wanneer hij hen verlaat, moet ze grote offers brengen om haar kinderen te zien opgroeien. Uiteindelijk beseft Isah dat ze haar eigen afkomst niet kan en ook niet wil verloochenen.

Riet Harkema
leeskring@amstelkerk.net