Amstelkerk

Vacare meditatie

Vacare meditatiegroep

Ook dit seizoen komt de Vacare meditatiegroep samen met geestelijk begeleider Antoinette van Gurp (https://sites.google.com/view/mystiek-en-meditatie/home) weer bijeen.

Uitgangspunt voor deze bijeenkomsten is het ontwikkelen van ons mystieke hart. Wij lezen ter voorbereiding of ter plekke korte mystieke teksten, voortkomend uit verschillende religieuze stromingen. Meestal draagt Antoinette in overleg met de leden van de groep de teksten aan.

Iedere bijeenkomst start met een geleide meditatie. Daarna bespreken we de inhoud van de tekst en wisselen wij ervaringen uit van wat de tekst “met ons doet”. Vaak zijn we nog niet uitgepraat over een tekst en praten we een volgende bijeenkomst zonder Antoinette verder. Ook hier is er voor het mediteren een belangrijke rol weggelegd.

In de groep is een plaats vrijgekomen. Bent u geïnteresseerd in het lezen van mystieke teksten en heeft u enige ervaring met meditatie dan bent u van harte welkom. De bijeenkomsten vinden altijd op woensdag plaats van 17.30 – 19.30 uur. We zitten in de Amstelstroom en nemen ons eigen brood mee.

Data voor komend seizoen 2021/2022: Met begeleiding van Antoinette van Gurp: 23/2 – 30/3 – 25/5 – 29/6
Tussendoor komen we ook samen zonder begeleiding: 9/3 – 13/4 – 11/5 – 8/6

U kunt zich aanmelden bij Diana Berendsen
( vacare-meditatie@amstelkerk.net of 06 4675 7668 )