Amstelkerk Amstelkerk

iOpener diensten

iOpener

Vijf tot zes keer per jaar is de kerkdienst een iOpener dienst.

iOpeners zijn moderne kerkdiensten waarin we ons bezinnen op een thema dat ons bezighoudt. We laten ons inspireren door woorden (een korte preek), hedendaagse muziek en beeld. De muzikale begeleiding gebeurt door een band.
Zo ontdekken we meer over onszelf en Gods liefde door wat we zien, horen en ervaren. Je gaat naar huis met een eye-opener. Ook als je niet gewend bent om (vaak) naar de kerk te gaan, voel je je hier welkom en zou je weleens positief verrast kunnen worden.

Informatie: Jeannettevader@hotmail.com

iOpener-dienst op 13 juni

In Coronatijd zijn ons veel ‘rechten’ ontnomen, zo lijkt het. Ons recht op uit eten, naar school gaan, vrienden ontmoeten. Maar waaraan ontlenen we dat ‘recht’? Iets wat normaal was of is, waar we van mogen genieten, is dat een recht? En waarom denken westerse landen als eerste recht op de vaccins te hebben? Voor veel kinderen in deze wereld is het helemaal niet normaal om elke dag naar school te gaan, het is een voorrecht. En hoe is het om als rechteloze (zonder verblijfsvergunning bv.) te leven in een land als Nederland? In de Bijbel wordt het vaak omgedraaid: degenen die als eerste ergens recht op denken te hebben, komen achteraan in de rij. Wat levert dit perspectief op voor onze samenleving?