Amstelkerk Amstelkerk

Zondag 1 november oogstdienst

Zondag 1 november is weer de jaarlijkse oogstdienst.
Net als voorgaande jaren willen we ook dit jaar aandacht besteden aan MAKOM.

MAKOM is een huis in Amsterdam voor dak-en thuislozen waar ze o.a. terecht kunnen voor een maaltijd of om te douchen. Waar er voorheen op enig moment 80 bezoekers binnen hadden, mogen er nu nog maar 30 mensen binnen zijn, op afstand en alle daklozen en vrijwilligers hebben een mondkapje op.

De mensen die thuisloos zijn, bv wel een zolderkamer hebben maar geen geld of sociaal contact kunnen niet meer komen, wel mogen zij een maaltijd aan de deur halen en maken we tijd voor een praatje.

Er zal dit jaar geen fruit etc. ingezameld worden om weg gebracht te worden. We hebben gevraagd waar er behoefte aan is en waar we kunnen ondersteunen.

Op dit moment zijn ze aan het sparen voor een mooi kerstfeest voor de bezoekers.
Ze zullen meerdere zittingen organiseren zodat het voor iedereen een bijzondere dag wordt.
Graag zouden ze daarbij de bezoekers een cadeaukaart willen aanbieden van bv. Hema of AH.

De bezoekers van MAKOM leven vaak zonder geld, missen vaak het maken van een keuze. Juist het maken van keuzes geven mensen een gevoel van eigenwaarde, dat ze er mogen zijn.
Wie je ook bent en wat je ook wilt of kunt bereiken in deze wereld.
Hoe mooi is het dat je bv naar AH kunt gaan en kunt kiezen wat je koopt, zak snoep, thermo-ondergoed of misschien de fles wijn….

Laten wij hen hierin ondersteunen door in plaats van fruit etc. te brengen, een (extra) bijdrage te leveren via de ”collecte” om dit mogelijk te maken. Dit kunt u dan overmaken op het rekeningnummer van de diaconie NL12 RABO 0351 8039 98 o.v.v MAKOM