Amstelkerk

Bijbelwerkplaats

Bijbelwerkplaats

Heeft de bijbel mij nu eigenlijk nog wat te zeggen? Kan ik daar persoonlijk nog wat van leren wat mijn leven kan verrijken? Geeft de tekst antwoord op vragen die we nu hebben als we naar het journaal kijken of de mensen om ons heen zien?

Bijbelwerkplaats 2022 – 2023

Op dinsdag 27 september gaat de Bijbelwerkplaats weer van start. De Bijbelwerkplaats is een project van de Raad van Kerken te Ouderkerk en dus een oecumenische aangelegenheid. Met de naam ‘werkplaats’ geven we de werkwijze en sfeer aan. Zoals in een workshop word je uitgedaagd om over de tekst mee te denken en mee te praten. De Bijbelwerkplaats is bedoeld voor nieuwsgierige mensen die wat dieper willen graven in zowel de historische oorsprong als het theologische gedachtegoed van de Bijbel.

De Bijbelwerkplaats komt elke derde of vierde dinsdag van de maand bijeen. Vooraf krijgen deelnemers een herinneringsmailtje van ondergetekende. Dit wordt vergezeld door een bijlage met een inleiding op het onderdeel dat we gaan bespreken. Dit seizoen richten we onze aandacht opnieuw op onderdelen uit het evangelie van Johannes. Eerdere deelname is geen vereiste voor deelname in het nieuwe seizoen.

Plaats: ‘Amstelstroom’, Kerkstraat 12, Ouderkerk aan de Amstel
Tijd: 20:00 – 21:30 uur
Wanneer: vierde dinsdag van de maand, soms de derde dinsdag
Data dit najaar: 27 september, 25 oktober, 22 november, 20 december.
Leider: Martin de Boer, oud-hoogleraar Nieuwe Testament aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij houdt zich nu vooral bezig met een commentaar op, jawel, het evangelie van Johannes. Je kunt hem voor 27 september laten weten dat je van plan bent om mee te doen. Als je nog vragen hebt neem dan gerust contact met hem op.

Contact:
Martin de Boer
mcdeb@planet.nl
(Tel. 0681290101)